top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תyariv amitay

עידן קורונה – שינויים בתנאי אי וודאות

שינוי מנוהל (!) יקרה כאשר יש הכרה בצורך או הכרח לבצע שינויים. רצון או צורך בלבד אינם מספיקים. רובנו לא נעזור גדת נהר אחת (האזור המוכר, המושקע, שלא בהכרח נותר בטוח) ולשחות בזרם לא מוכר עם סכנות סמויות בתוכו כדי להגיע לגדה שמנגד. אלא אם, יש הכרה כי הדרך אפשרית וניתן להיערך ולהתגבר על הסיכונים ויש הערכה או ידיעה כי הגעה לגדה שמנגד תביא ביטחון, תועלת ויציבות.

במציאות הקיימת עם קצב שינויים מטורף, ואי וודאות גבוהה קיימים שני פחדים משתקים שמונעים תזוזה. גם בהיותך במצב גרוע. הראשון – הפחד מאובדן שליטה. השני – פחד מאובדן יכולת תנועה, שינוי ונסיגה – שאליהם אדרש אם יסתבר שהגדה ממול לא דומה למה שחשבתי ואני צריך לשמור לעצמי על דרכי ואפשרויות נסיגה פתוחות ואפשרויות למצב הקודם.

ההתנהלות האופיינית והלא אפקטיבית של עסקים במצב זה היא נהול שינוי במצב אבולוציוני. במטרה לשמור יכולות וגמישות. וזאת במקום ניהול שינוי רדיקלי –RE-ENGINEERING - המצא את עצמך מחדש ובמהירות!! זכור! קצב ועוצמת השינוי חייבים להיות מהירים "אם לא השגת את הגל" והשינויים אצלך איטיים מקצב השינוי של השוק – טבעת!!

ואם בחרת בשינוי הרדיקלי דע לבור גם במטרה הנכונה וגם בשמירת יכולת ניהוג. * אף אחד לא ייתן לך ביטוח שכאשר הגעת לגדה שמנגד לא יהיו שוב שינויים. אף אחד לא הבטיח לך העדר הפתעות בדרך. המשמעות היא שעסקך ואתה חייבים לשמור על יכולת לנהל שינויים תוך תנועה.

המשמעות היא שעלייך לבנות ארגון גמיש ככל האפשר, המסוגל להשתמש במשאבים ובמקצועיות שיש לו כדי לקיים סל שירותים ומוצרים מתגוון. המשמעות היא שהגדה מנגד היא תחנה בלבד שיש להרוויח בה את כל התועלות אבל לא לחנות בה. בטח ובטח ל לאבד את יכולת הנהיגה ושינוי הכיוון כי עסק חייב לקיים יכולת לעבור לתחנות מהשינויים הבאים:

המתכון הוא גמישות בניהול הדרך, גמישות בהגדרת המטרה, וגמישות שימוש במשאבים.

תוכל לעשות זאת אם תקיים את העקרונות הבאים: * תהיה מחוייבות מלאה לנהל ב"כאן ועכשיו" בכל אי וודאות קטנה. (שעשויה להתפתח לאי וודאות גדולה ומזיקה). * תושג מראש מקסימום תמיכה אפשרית במעגלים פנימיים וחיצוניים תוך הימנעות מפוליטיקה. (ספקים, נושים, לקוחות, משפחה, עובדים.. ועוד...) * תהיה נכונות והבנה של הצורך בניהול שינויים במהלך ניהול השינויים. המשמעות היא שיש מקסימום גמישות ב"איך" מבלי לוותר על יעדי ה"מה". ה"מה" הוא הנושאים הקריטיים שחייבים להשיג ובלעדיהם לא תושג הצלחה. * זכור כי בתוך משמעות ההצלחה אתה חייב לשמור על יכולת לעשות שימוש במגוון פתרונות אפשריים (דרכי ביצוע, טכנולוגיות, אנשים, כי לשמור על היכולת להמשיך להתקדם. דוגמה: -- נאס"א השקיעה מיליון דולר כדי לפתח עט שכותב בחלל וזאת בהעדר כוח המשיכה (חוק הכובד) שמהווה שינוי סביבה מהותי שבו טכנולוגיית העטים הקיימים לא עובדת. הם היו נעולים על ה"איך" ולא על ה"מה". הרוסים לעומת זאת שלחו את הקוסמונאוטים לחלל עם עיפרון.

תגדיל את סיכויי ההצלחה!! : * תרתום ותשתמש בערכים ורעיונות קיימים ומקובלים. * תסמן מטרות שנתפסות כלגיטימיות ומקובלות. * תייצר תובנה כי המציאות החדשה היא שינוי ב"איך" שמטרתו העיקרית לשמור על התועלות של אותו "מה". * תשמר את מבנה הכוח היחסי של שחקנים ובעלי תפקידים שונים בעת השינוי ותרתום אותם למהלכים. * תעשה ותוקיר מקסימום שימוש במקצועיות והמיומנות הקיימת אצל אנשייך.

התנאי להצלחה – חדש אבל דומה לישן בהתאם לעקרונות לעיל.


ואם אחרי כל זאת אתה עדיין זקוק לסיוע – אשמח להעמיד את הניסיון, המקצועיות, והאכפתיות שלי לשירותך.

איתכם בדרך. טוביה.

ד"ר טוביה רינדה חדשנות. אסטרטגיה עסקית ושיווקית פתוח ארגוני, ניהולי תפעולי. שלוב דור ההמשך בעסקים נהול משברים


0532234805


6 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page